Vi har fået gasbrænder (til køkkenet). Den blev taget i brug idag. Til Crème Brulée. Og det var ikke så svært som vi havde frygtet. Faktisk var det utrolig nemt.
Vi brugte følgende opskrift (til 6 portioner):
6 dl fløde
8 æggeblommer
80 g sukker
Æg og sukker piskes til æggesnaps
Fløden varmes i en gryde (evt tilsat en vanillestang). Når den koger op, tages den af blusset og hældes i æggesnapsen under omrøring.
Fordel crèmen i 6 små skåle, og stil dem i et ildfast fad, som derefter fyldes halvt med vand.
Bages i ovnen ved 100 gr i 75 min.
Tages ud og står til afkøling lidt, inden de sættes i køleskabet til fuldstændig afkøling i mindst en time.
Drys ca 1 tsk sukker over hver enkelt og smelt sukkeret med gasbrænderen, indtil der er dannet en brun skorpe. Hvis du ikke har en brænder, kan du bruge ovnens grill i ca 3 min. i stedet (så skal de bare stå i vandbad).
Sæt de færdige Crème Brulée'er i køleskabet igen, indtil de skal serveres.
Serveringsforslag:
Det vil være fint at servere med nogle bær - blåbær, hindbær, jordbær - eller kiwi, ananas eller lign, til at hamle op med den meget søde smag.
God fornøjelse.
(Foto: SlashFood.com)