1 æg
2 dl mælk
1 dl A38( eller yoghurt eller creme fraiche eller..)
50 g gær
100 g smeltet margarine = 1 dl
1-2 spsk sukker
½ tsk salt
hvedemel
Blandes til en god dej, som hæver 30-45 min.
Creme:
2,5 dl mælk
1 æg
2 spsk maizena
1 tsk vanille
1-2 spsk sukker
Cremen skal laves samtidig eller før dejen, da den skal nå at afkøle inden brug.
Det hele blandes i gryden og varmes op under omrøring. Husk at røre helt i bund, da mælken nemt kan brænde på. Når den er færdig, hæld den da over på en tallerken, så den afkøler hurtigere.
En klump dej trykkes ud til en flad skive
En klat creme lægges på midten
og man pakker cremen ind og lukker dejen tæt om cremen.
Lukningen vendes nedad mod pladen.
bager i ca 9-10 min ved 200 gr, midt i ovnen.
De serveringsklare boller pyntes med glasur og evt krymmel.
TIP: Lav glasur af kogende vand, så det dels størkner det hurtigere, dels får en blank overflade...
Og HUSK: de bliver ikke bedre end de er, når de kommer ud af ovnen.
GOD APPETIT!