(1 portion = 3-4 pizza'er i braddepandeformat)
Dejen:
5½ dl lunkent vand
50 g gær (eller mindre, alt efter hævetid og –temp)
Ca 900 g mel (ex 400 g hvedemel og 500 g durum- eller pizzamel)
2 tsk salt
Lidt peber
Det hele røres sammen og skal ende op med en lidt fugtig dej, som hæver ca 1 time på køkkenbordet (i en skål). Ønskes en sejere dej hæver den længere tid med mindre gær + koldt vand. (ex 2-3 timer med 25 g gær eller i køleskab 5-10 timer).
Del dejen i 3 eller 4 stykker og rul dem ud til passende tykkelse og størrelse. Når bundene er udrullet på bagepapir kan de evt efterhæve ½-1 time. Inden du begynder at rulle, kan du tænde ovnen.
Ovnen opvarmes til 250-300 gr. (Ikke varmluft). En tykbundet plade sættes på nederste rille og opvarmes også. Ved 250 gr skal pizzaerne ca have 9-11 min. på bagepapiret nederst i ovnen.
Fyldet:
Variation 1: 1 ds hakkede eller flåede tomater 1 spsk olie 1 tsk salt 1-2 spsk hakkede løg Oregano Det hele blendes sammen og fordeles på bundene (gerne med fingrene)… | Variation 2:1 ds hakkede eller flåede tomater fordeles på bundene (gerne med fingrene)… |
Variation 1:1 rund flødehavarti skæres i tykke skiver og fordeles i små og halvstore stykker på tomatsaucen | Variation 2: 1 Mozarella ost (næsten) pr pizza. hvis der er 4 pizzaer, så 3 oste etc. Rives i stykker og fordeles på pizzaerne. |
Smagsvarianterne er utallige.
Ex. Skinke og ananas, Hakket oksekød med løg, hvidløg, oregano, rød peber, Skinke og champignons
Tun og muslinger, pepperoni osv osv
Evt weekendtilbehør:
5-6 fed presset hvidløg blandet med olie og evt lidt hakket persille.
Tørret chili.
GOD ARBEJDSLYST!
GOD ARBEJDSLYST!